Referenties

Karijn is een enorm gedreven fotografe die handelt vanuit een diepgevoelde, oprechte interesse in mensen. Zij heeft oog voor de kracht van mensen, al is de situatie waarin zij verkeren soms triest of uitzichtloos. Door haar oprechte interesse kan ze dichtbij haar onderwerp komen en toont ze mensen in al hun facetten. Haar foto’s zijn duidelijk geen ‘gestolen’ beelden, maar documenten van bijzondere, persoonlijke ontmoetingen. Karijn is goed op de hoogte van haar onderwerp, weet veel en wil altijd nog meer weten. Daarnaast is zij een ongelofelijk fijn sujet om mee samen te werken. Bovendien houdt ze van grappige grapjes.

Eefje Blankevoort, Prospektor

Op de foto’s van Karijn Kakebeeke zie je dat zij geïnteresseerd is in mensen. Zij weet in korte tijd een band op te bouwen met mensen en hun vertrouwen te winnen. En dat zie je terug in haar foto’s: de ontspannenheid en daardoor de echtheid van de situatie.
Zij bestudeert de situatie vooraf en weet die daardoor goed in te schatten. Voordat ze voor ons op reis ging heeft zij zich zorgvuldig ingelezen in het werk van PharmAccess. Hierdoor kan Karijn goed adviseren bij het bepalen van de juiste invalshoek voor de opdracht. Karijn zet daardoor iets unieks neer, zonder haar eigen stijl te verliezen. Dit zegt iets over haar veelzijdigheid en ervarenheid.

De uitkomst is een serie van portretten en situaties in kleine klinieken in Tanzania en Kenia, bij de mensen thuis, op straat en bij verzekeraars en banken die samen het verhaal van PharmAccess vertellen. Een positief verhaal over Afrika.

Laurens Pels, Communicatie Manager PharmAccess Group.

Wij werken graag met fotografe Karijn Kakebeeke. Ze weet heel goed de sfeer van het moment vast te leggen en de chemie tussen mensen op de foto te zetten. Haar composities, de belichting of de scherpte, het klopt allemaal.
Van haar werk stelt ze bovendien boeken samen die wij vervolgens als geschenk aanbieden. Selectie en vormgeving en drukwerk laten we allemaal aan haar over en de resultaten zijn er naar: elk boek is weer anders en allemaal zijn ze even prachtig.

Karijn is een prettig persoon om om je heen te hebben. Ze gaat uiterst discreet en subtiel te werk, vaak wordt haar aanwezigheid tijdens het fotograferen nauwelijks opgemerkt.
Maar ook (groeps) portretten maken, kan ze goed. Ze weet mensen op hun gemak te stellen en ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt en iedereen positief op de foto staat. Ze heeft, kortom, precies de houding en kwaliteiten die je als opdrachtgever wenst.

Henriëtte Volmer-de Ruiter/Erna Smidt-Breeuwsma

Sinds 2012 heeft Karijn Kakebeeke in opdracht voor een aantal boeken voor het fonds Reizen van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum gefotografeerd.
Nadat de lijsten met te fotograferen onderwerpen waren uitgezet, werd Karijn bij de nieuwe reisboekenserie Puur betrokken. Haar inbreng was daarbij groot. Zo leverde zij in korte tijd de gevraagde beelden voor Amsterdam en Berlijn.
Door haar gestructureerde werkwijze verliepen de projecten zeer goed en geheel volgens de vooraf afgesproken planning. De ingeleverde beelden voldeden aan alle vooraf vastgestelde eisen, zowel de technisch kant (scherpte, belichting, juiste wijze van taggen), als de inhoudelijke kant (sfeerbeelden voor het boek en iconische beelden voor de App).
De beelden zijn kwalitatief erg goed, zowel qua scherpte, kleur en compositie. Karijn heeft (binnen de lijst van opgegeven onderwerpen) voor variatie in de gevraagde items gekozen.
Kortom: Karijn is een allround fotograaf die voor veel verschillende projecten kan worden ingezet.

Marjolijn Braamburg
UITGEVERIJ UNIEBOEK | HET SPECTRUM BV